Hoe meten wij de KOELAP?

Het zal je inmiddels wel zijn opgevallen dat wij iedere KOELAP stuk voor stuk fotograferen. Wanneer we deze foto maken, meten wij hem ook direct op en leggen wij de kleur en het patroon vast. Op het moment dat wij alle informatie hebben, geven we de koeienhuid een uniek nummer. Hierdoor krijg je altijd de KOELAP die jij op onze site hebt uitgekozen. Dit zorgzame proces heeft helaas wel één nadeel: ieder koeienvel is uniek, dus OP = OP.

Wetende dat wij iedere KOELAP stuk voor stuk meten, is het wel belangrijk om te weten hoe wij door dit proces gaan. 
Het meten kan je zien op de afbeelding hieronder, en gaat als volgt: Wij nemen de twee breedste en hoogste punten, en meten hiervan de lengte. Het getal wat hier uit komt ronden we af op vijftallen. Dit doen we omdat het om een natuurlijk product gaat en door de natuurlijke vormen kunnen er kleine afwijkingen in het meten ontstaan.

Wij meten de lengte en breedte in plaats van de omtrek zodat je zeker weet dat hij bij jou in huis past!


Vind je het interessant om te weten hoe wij onze producten voorbereiden? Neem dan eens een kijkje op onze social media kanalen! Op Instagram doen we vaak live stukjes wanneer we nieuwe KOELAPPEN registreren, je kan ons vinden op @KOELAP